Hovedkarakterer


Olea

Hei, god dag.  Jeg heter Olea, det er hyggelig å hilse på deg.

Jeg er en ekte prinsesse.

Tjaa, jeg vet hva du tenker nå - at jeg har selveste drømmelivet, alle vil jo bli prinsesser.

Jeg må innrømme at det er mange fine deler ved å bo på slottet - jeg må aldri rydde på rommet mitt! - men det er ganske kjedelig, faktisk. Alt mamma sier er at jeg må forberede meg til å bli dronning en dag... og da må jeg lese masse om historie, menneskerettigheter og sånt. SÅ KJEDELIG.

Min bestevenn i slottet er Hugo. Han forstår meg så godt, han sier fra hver gang det er noe spennende som skjer i byen så vi kan dra dit sammen. Jeg må dessverre snike meg ut da, jeg får ikke lov til å dra noe sted alene. Hugo har heldigvis vist meg mange små rømningsveier hverken foreldrene eller vaktene vet om!


Hugo

Hei. Mjau. Kan du klappe meg litt bak ørene?  RRRRRRRRR, Ja, der, ja, takk.

Før du åpner munnen din -- ja, jeg er helt klar over at jeg er den fineste pusen i hele kongeriket. Jeg må være det, da, jeg er Herr Hugo, den viktigste katten i hele verden. Bestevenn til verdens snilleste prinsesse, Olea.

Siden alle elsker meg får jeg litt godbiter av alle på slottet, men hun Petronella fra kjøkkenet... Mmmm, det er hun som gir meg det beste av alt, RØMME! Ser du de fine potene mine? De er hvite med god grunn. Noen ganger sniker jeg til meg litt ekstra rømme fra matskapet og blir jeg tatt på fersken er det ingen synlige tegn på at jeg gjorde noe... som ikke er helt lov. Det gjør ingenting om jeg blir oppdaget uansett, alle tilgir meg med en gang. Alt jeg behøver å gjøre er å se opp på mennesker med valpeøyne, gå litt rundt føttene deres, male litt, og plutselig er jeg den søteste pusen i verden allikevel. Mennesker, altså...Brage

Hallo! Hvordan går det?

Jeg heter Brage. Du har sikkert hørt mange historier om meg før, jeg har et rykte i byen her.

Nei, har du ikke?

Ja vel, la meg forklare litt om meg selv, da. Jeg er kjent for å være en av de flinkeste i byen til å løse mysterier, finne forsvunne objekter og for å vite om alt spennende med en gang det skjer noe. Skolen er heldigvis slutt klokken 13 så det er utrolig mye jeg kan få gjort på ettermiddagen! Jeg har aldri opplevd noe verre enn ungdomsskolen. Hm, kanskje barneskolen. Jeg vet ikke hvem som har funnet på dette her... den eneste "skolete" tingen som jeg synes er gøy å gjøre er å lese krimbøker.

Jeg synes at jeg har det mest spennende livet i hele verden, men mamma - som er norsklæreren min i tillegg - er ikke helt enig... Hun synes at jeg kaster bort ungdomstiden min. Hun er heldigvis sikker på at jeg er trygg når jeg vandrer rundt i byen alene siden jeg har en svær hund som passer på meg hele tiden. Odin. Ja, det er lett å vite at mamma ikke kjenner han så godt. For å være helt ærlig er det meg som må passe mest på ham, spesielt at han ofte er grunnen til problemene jeg er nødt til å løse hver dag. For han er en sart sjel, skjønner dere.


Odin

Voff, voff, hei på deg!

Unnskyld, det var ikke meningen å sikle så masse på skoen din, men du lukter SÅ GODT. Jeg mener.. er det noen kjekssmuler i lommen din jeg lukter?

Okei, da... Jeg heter Odin, forresten. Jeg er kjent for å ha den kuleste kompisen i hele verden, Brage. Han er den tøffeste gutten jeg har hørt om noensinne. Jeg er ihvertfall like tøff som ham, det er bare noen få ting som jeg er litt redd. Ballonger, for eksempel, eller høyt gress. Nå at jeg tenker på det, har jeg også høydeskrekk. Men alle disse er jo helt logiske - ballonger kan sprekke når som helst, man vet ikke hva gjemmer seg i det høye gresset og det går jo an å skade seg skikkelig hvis man faller fra høyt oppe. Jeg er bare gjennomtenkt, ikke redd!

Brage mener at jeg er en litt av en tulling og at jeg snakker for mye, men også at jeg har et hjerte av gull. Jeg er jo en Golden Retriever, så det er vel gitt! Det han også mener er at vi havner ofte i trøbbel på grunn av meg, fordi at jeg klarer ikke å si stopp til magen min. Kanskje det er noe sannhet i det, men det skal jeg aldri innrømme til ham.